English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Transmisioniştii moldoveni au sărbătorit ziua unităţii

Transmisioniştii moldoveni au sărbătorit ziua unităţiiCHIŞINĂU, 25 aprilie 2014 — Ministrul Apărării, Valeriu Troenco, a participat, astăzi, la ceremonia dedicată aniversării a 22-a de la crearea Batalionului Transmisiuni al Armatei Naţionale, desfăşurată în Tabăra Militară 142, din garnizoana Chişinău.

În mesajul său de felicitare, ministrul Troenco a menţionat că transmisioniştii armatei s-au implicat activ în edificarea organismului militar al Republicii Moldova chiar din primele zile de funcţionare a acestuia. “Transmisioniştii basarabeni, reveniţi la baştină, au contribuit substanţial la păstrarea proprietăţilor militare şi au asigurat legătura între subiecţii instituţiei militare naţionale, aflate în proces de organizare în timpul războiului de pe Nistru, asigurînd şi legătura între conducerea militară şi poziţiile de luptă. În aceste condiţii, este important să menţionăm că unitatea din care faceţi parte, a fost constituită în plin război, iar cei, care au stat la baza formării ei, merită respectul nostru, al tuturor cetăţenilor Republicii Moldova”, a declarat ministrul Apărării.

De asemenea, Valeriu Troenco a specificat că, în cei 22 de ani de existenţă, militarii Batalionului Transmisiuni au demonstrat responsabilitate, competenţă şi profesionalism în toate acţiunile desfăşurate – de la misiuni în cadrul Forţelor Mixte de Menţinere a Păcii din Zona de Securitate pînă la aplicaţii militare, desfăşurate pe teritoriul naţional, şi peste hotarele ţării, cum ar fi Combined Endeavor şi Corner Stone. „Activitatea dumneavoastră este cunoscută şi apreciată şi din misiunile de intervenţie executate pe timpul calamităţilor naturale. Mă refer aici la implicarea dumneavoastră în lichidarea urmărilor inundaţiilor şi alunecărilor de teren”, a spus ministrul Apărării.

Cu ocazia evenimentului, unui grup de militari din cadrul unităţii au fost decoraţi cu distincţii militare şi diplome pentru performanţă în activitate.

Batalionul Transmisiuni, iniţial Regimentul independent de transmisiuni, a fost format la 17 aprilie 1992.

Persoană de contact: 

lt.col. Diana Grădinaru, tel: 079704708


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Rețele de socializare