English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Cooperarea dintre Armata Naţională şi OSCE discutată la Ministerul Apărării

Cooperarea dintre Armata Naţională şi OSCE discutată la Ministerul ApărăriiCHIŞINĂU, 30 aprilie 2014 – Progresul implementării proiectelor de cooperare desfăşurate în Armata Naţională cu sprijinul Misiunii OSCE şi identificarea unor perspective de dezvoltare a acestora au constituit subiectele întrevederii dintre ministrul Apărării, Valeriu Troenco, şi şefa misiunii, ambasadoarea Jennifer Brush, desfăşurate astăzi la sediul instituţiei de apărare.

Ministrul Troenco a mulţumit Misiunii OSCE pentru asistenţa oferită Republicii Moldova, prin intermediul mai multor programe, inclusiv Proiectul de recalificare a personalului militar şi Memorandumul în domeniul armelor de calibru mic şi armament uşor, semnat în 2010.

„Construcţia unui depozit pentru stocurile de muniţii convenţionale în Bulboaca, modernizarea depozitelor de stocare a muniţiilor, distrugerea diferitelor tipuri de bombe, precum şi securizarea depozitelor de tehnică, armament şi patrimoniu militar – acestea sînt doar cîteva dintre realizările celor două instituţii, a căror beneficiari sînt militarii şi cetăţenii Republicii Moldova”, a menţionat ministrul Troenco.

Ministrul Apărării şi-a exprimat încrederea că şi campania de informare a populaţiei Republicii Moldova privind pericolul muniţiei neexplodate – care se desfăşoară, în prezent, în şcolile din ţară – va contribui la conştientizarea de către elevi a riscului obiectelor explozive.

Jennifer Brush a reiterat sprijinul organizaţiei pentru Armata Naţională, un partener de încredere în Republica Moldova. „Mizăm în continuare pe experienţa personalului militar, în identificarea unor noi proiecte, care să contribuie la modernizarea instituţiei de apărare şi să fie în beneficiul cetăţenilor Republicii Moldova”, a spus şefa Misiunii OSCE.

La finalul întrevederii, părţile au optat pentru continuarea colaborării şi derularea cu succes a proiectelor iniţiate.

Persoană de contact: 

lt.maj. Maria Aramă, tel: 079524616


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelaria.msm@army.md

Rețele de socializare