English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Parlamentari estonieni în vizită la Ministerul Apărării

Parlamentari estonieni în vizită la Ministerul ApărăriiCHIŞINĂU, 1 mai 2014 – Ministrul Apărării, Valeriu Troenco, a avut miercuri, 30 aprilie, o întrevedere cu o delegaţie de experţi din cadrul Comisiei de Apărare a Parlamentului Estoniei, care se află într-o vizită de lucru în Republica Moldova.

Agenda întrevederii a cuprins aspecte prioritare ale cooperării moldo-estoniene în domeniul militar şi perspectivele dezvoltării ulterioare a acesteia.

Discuţiile s-au concentrat pe subiectul politicilor de apărare şi securitate ale celor două ţări şi pe realizarea controlului democratic asupra Forţelor Armate.

Valeriu Troenco a mulţumit parlamentarilor estonieni pentru interesul pe care îl manifestă față de aspiraţiile europene ale Republicii Moldova şi pentru sprijinul acordat sectorului de securitate şi apărare al ţării noastre, specificînd că este importantă continuarea dialogului în acest domeniu.

Vizita parlamentarilor estonieni se desfăşoară în cadrul proiectului cu genericul „Consolidarea capacităţilor interne ale Parlamentului în monitorizarea sectorului de securitate şi apărare”, finanţat de Ministerul Afacerilor Externe al Estoniei.

Persoană de contact: 

lt.col. Diana Grădinaru, tel: 079704708


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelaria.msm@army.md

Rețele de socializare