English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Geniştii militari au lichidat, în luna aprilie, peste 100 obiecte explozive

Geniştii militari au lichidat, în luna aprilie, peste 100 obiecte explozive


CHIŞINĂU, 5 mai 2014 — Geniştii Armatei Naţionale au neutralizat, în luna aprilie curent, 101 obiecte explozive, în localităţile din raioanele Şoldăneşti, Cantemir, Ştefan Vodă, Anenii Noi, Hînceşti, Ungheni, Cahul, Bălţi, Comrat şi Făleşti.

Potrivit maiorului Nicolae Teleghin, specialist secţia geniu a Armatei Naţionale, cea mai mare cantitate de muniţii a fost depistată la 29 aprilie curent, în pădurea de lîngă satul Mingir, raionul Hînceşti. În urma cercetărilor, echipa de genişti din Batalionul Geniu „Codru”, condusă de căpitanul Alexandru Muntean, a identificat 24 de bombe de la aruncător, calibru 81 mm, trei mine antitanc şi antipersonal, patru lovituri de aruncător de grenade, un proiectil de artilerie, calibru 100 mm, o grenadă de mînă F-1, două grenade antipersonal şi antitanc. Toate cele 36 de obiecte explozive sînt de producţie germană, din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

În anul curent, geniştii Armatei Naţionale au efectuat 68 de ieşiri pentru executarea misiunilor de deminare şi au nimicit 269 de obiecte explozive, în diferite localităţi ale ţării.

Persoană de contact: 

maior Ala Diaconu, tel: 079115326


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelaria.msm@army.md

Rețele de socializare