English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Rezoluţia 1325 a ONU privind femeile, pacea şi securitatea în atenţia structurilor de forţă

Rezoluţia 1325 a ONU privind femeile, pacea şi securitatea în atenţia structurilor de forţăCHIŞINĂU, 13 mai 2014 - Un grup de militari ai Armatei Naţionale participă, în perioada 13-14 mai curent, la atelierul de lucru dedicat implementării rezoluţiei Consiliului de Securitate al ONU 1325 Femeile, Pacea şi Securitatea (Women, Peace and Security).

Evenimentul, organizat de misiunea OSCE în Republica Moldova şi Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, are ca obiectiv instruirea personalului din structurile de forţă privind sporirea participării femeilor în procesul decizional, în soluţionarea conflictelor, impactul războiului asupra femeilor, contribuţia femeilor în rezolvarea conflictelor şi realizarea unei păci stabile în lume.

Prezentă la ceremonia de deschidere a atelierului, viceministrul Apărării, Ana Vasilachi, a declarat că astăzi tot mai multe organizaţii internaţionale şi reprezentanţi ai statelor pun accent pe aplicarea prevederilor Rezoluţiei nr.1325, privind creşterea reprezentativităţii şi participării personalului militar feminin în misiunile organizate sub egida ONU, în misiunile internaţionale, precum şi pe crearea unui climat propice pentru participarea personalului militar feminin în teatrele de operaţii.

„Subiectul egalităţii de şanse între bărbaţi şi femei este de actualitate atît la nivel internaţional în cadrul structurilor ONU, UE, NATO, OSCE, cît şi la nivel naţional. Consider că pentru efectivul armatei este important să înţeleagă faptul că egalitatea de gen este semnificativă nu doar în relaţiile dintre militari şi funcţionari, pe parcursul desfăşurării activităţii de serviciu, dar şi în relaţiile cu societatea civilă”, a spus Ana Vasilachi.

Pînă în prezent, patru femei militar ale Armatei Naţionale au participat în misiuni internaţionale de menţinere a păcii sub egida ONU şi OSCE în Liberia, Coasta de Fildeş şi Georgia.

Persoană de contact: 

lt.col. Diana Grădinaru, tel: 079704708


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelaria.msm@army.md

Rețele de socializare