English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Ultimul lot de pesticide a fost evacuat din raionul Donduşeni

Ultimul lot de pesticide a fost evacuat din raionul DonduşeniCHIŞINĂU, 17 mai 2014 – Militarii Armatei Naţionale au evacuat, în această săptămînă, ultimul lot de pesticide solide din raionul Donduşeni.

Potrivit şefului Secţiei ecologie şi protecţia mediului din cadrul Comandamentului Logistic, locotenent-colonelul Mariana Grama, cele peste 60 de tone de deşeuri toxice şi ambalaj contaminat, colectate din 10 localităţi ale raionului Donduşeni şi stocate la depozitul central raional Tîrnova, au fost exportate în Polonia, pentru a fi distruse prin ardere.

Sursa a menţionat că stocurile au fost acumulate si reambalate în anul 2006, din satele Teleşeuca, Pivniceni, Corbu, Elizavetovca, Moşana, Briceni, Sudarca, Arioneşti, Tîrnova şi Ţaul de către grupul specializat de militari ai Armatei Naţionale, în colaborare cu autorităţile publice locale ale raionului Donduşeni.

Mariana Grama a mai spus că, după terminarea lucrărilor, echipa operaţională a Armatei Naţionale s-a deplasat în satul Iargara, raionul Leova, pentru a începe pregătirile de export a ultimului lot de pesticide din regiune.

Activităţile de evacuare şi distrugere a deşeurilor de pesticide sînt realizate în cadrul Proiectului NATO/PpP privind distrugerea pesticidelor şi produselor chimice periculoase, cu susţinerea financiară a Fondului de Încredere NATO/PpP, creat cu suportul statele membre şi partenere NATO, inclusiv România – ţară lider al proiectului – Turcia, Republica Cehă, Bulgaria, Norvegia, Italia, Belgia, Finlanda, Irlanda, Estonia, Luxemburg şi Japonia.

Persoană de contact: 

lt.maj. Maria Aramă, tel: 079524616


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Rețele de socializare