English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  „Noaptea Europeană a Muzeelor” marcată în stil militar (VIDEO)

„Noaptea Europeană a Muzeelor” marcată în stil militar (VIDEO)CHIŞINĂU, 18 mai 2014 - Muzeul Armatei Naţionale a organizat în noaptea de sâmbătă spre duminică, evenimentul înscris în proiectul european „Noaptea muzeelor”.

Evenimentul, desfăşurat împreună cu Pretura Sectorului Centru, a cuprins un spectacol cultural-artistic de excepţie, cu intervenţii teatrale, recitaluri de muzică, demonstraţii de scrimă şi lupte cu spade.

De asemenea, vizitatorii au avut ocazia să admire expoziţii tematice şi să guste din terciul ostăşesc şi mămăliga tradiţională.

Ministrul Apărării, Valeriu Troenco, a declarat că prin organizarea acestui eveniment important, Republica Moldova se apropie consecvent de valorile europene, alăturîndu-se astfel frumoaselor tradiţii europene: „Avem datoria să ne cunoaştem istoria, să ne apropiem de trecutul înaintaşilor noştri şi să învăţăm de la ei că demnitatea şi mîndria naţională nu se vînd. Iată de ce vă îndemn să veniţi la muzeul armatei ca să înţelegeţi mai bine istoria noastră militară”, a spus Valeriu Troenco.

În acest an, Noaptea Europeană a Muzeelor a fost organizată, pentru prima dată, sub patronajul Ministerului Culturii al Republicii Moldova.

Noaptea Europeană a Muzeelor este un eveniment de succes iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi aflat deja la a zecea ediţie. Evenimentul este patronat, în mod tradiţional, de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor (ICOM).

Aproximativ 3.000 de muzee din Europa sărbătoresc anual evenimentul.

Persoană de contact: 

lt.col. Diana Grădinaru, tel: 079704708

 


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelaria.msm@army.md

Rețele de socializare