English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Viceministrul Apărării, Aurel Fondos, a fost prezentat corpului de comandă al Armatei Naţionale

Viceministrul Apărării, Aurel Fondos, a fost prezentat corpului de comandă al Armatei NaţionaleCHIŞINĂU, 23 mai 2014 – Consilierul Preşedintelui Republicii Moldova în domeniul apărării şi al securităţii naţionale, secretar al Consiliului Suprem de Securitate, Alexei Barbăneagră, l-a prezentat astăzi pe viceministrul Apărării, Aurel Fondos, corpului de comandă al Armatei Naţionale.

Alexei Barbăneagră a declarat că noul viceministru dispune de studiile şi competenţa necesare pentru funcţia ce-i revine şi i-a urat succes în desfășurarea activității.

La rîndul său, ministrul Apărării, Valeriu Troenco, a ținut să sublinieze: „ Armata Naţională este la datorie, în activitate permanentă, cu un obiectiv clar stabilit: să aibă capacitate înaltă de luptă, astfel încît să poată face faţă tuturor provocărilor. Contăm pe experienţa viceministrului Fondos în îndeplinirea acestei sarcini”.

Viceministrul Apărării a mulţumit pentru încrederea acordată, menţionînd că în exercitarea funcţiei în care a fost desemnat se va concentra pe construcţia şi reforma Armatei Naţionale şi va miza atît pe sprijinul efectivului de comandă al Ministerului Apărării, cît şi pe cel al Marelui Stat Major al Armatei Naţionale.

Aurel Fondos este colonel în rezervă, cu o activitate de 28 de ani în serviciul militar, şi a deţinut funcţii importante în cadrul structurilor de comandă ale Armatei Naţionale.

Ultima funcţie a viceministrului Aurel Fondos a fost de consultant principal al Biroului pentru Reintegrare.

De notat că Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a semnat pe 21 mai curent decretul privind numirea domnului Aurel Fondos în funcția de viceministru al Apărării. Decretul, emis în temeiul art. 87 alin. (1) și art. 94 alin.(1) din Constituţia Republicii Moldova şi al art. 25 alin.(2) lit. (i) din Legea cu privire la apărarea națională, intră în vigoare la data semnării.

Persoană de contact: 

lt.col. Diana Grădinaru, tel: 079704708


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Rețele de socializare