English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Oficiali din Ministerul Apărării au participat la festivitatea ultimului sunet

Oficiali din Ministerul Apărării au participat la festivitatea ultimului sunetCHIŞINĂU, 30 mai 2014 — Conducerea Ministerului Apărării a participat la sărbătoarea ultimului sunet, desfăşurată vineri, 30 mai, în instituţiile de învăţămînt din Chişinău şi Criuleni.

Prezent la festivitatea organizată în liceul teoretic „Mihai Viteazul” din Chişinău, ministrul Apărării, Valeriu Troenco, a felicitat elevii cu prilejul încheierii anului şcolar, iar absolvenţilor le-a urat succese la examene.

„Am ales să vin astăzi în faţa dumneavoastră, în calitate de ministru al Apărării, şi să vă spun că eu cred în voi, cred în ceea ce faceţi, în felul cum gîndiţi şi cred în potenţialul vostru. Aveţi în faţă un viitor european, un viitor pentru care noi am luptat! Drum bun în viaţă, să ne duceţi faima ţării departe în lume şi aştept să vă văd în şcoli de elită europene pentru că acolo meritaţi să fiţi”, a spus Valeriu Troenco.

La festivitatea ultimului sunet din liceul teoretic din satul Cruglic, Criuleni, viceministrul Apărării, Aurel Fondos, şi-a exprimat recunoştinţa pentru dăruirea, curajul şi răbdarea profesorilor care au educat generaţii de elevi. „Avem obligaţia față de profesori, astăzi şi întotdeauna, să le purtăm respect şi să le mulţumim pentru că dintre miile de profesii au ales-o pe cea mai dificilă, dar cea mai nobilă – au ales să educe oameni, să formeze caractere şi să fie un reper moral pentru noi”, a accentuat Aurel Fondos.

Viceministrul Apărării a transmis un mesaj şi pentru părinţii care, în toţi aceşti ani, şi-au crescut copiii şi le-au acordat sprijinul de care au avut nevoie. „Să-i susţineţi, dragi părinţi, şi de acum încolo, să le respectaţi alegerile şi să fiţi alături de ei”, i-a îndemnat Aurel Fondos.

În anul de studii 2013-2014, în cele 1 355 de instituţii de învăţămînt preuniversitar înregistrate în Republica Moldova şi-au făcut studiile aproximativ 350 mii de elevi.

Persoană de contact: 

lt.col. Diana Grădinaru, tel: 079704708


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelaria.msm@army.md

Rețele de socializare