English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Peste 500 de ostaşi au depus jurămîntul de credință Patriei

Peste 500 de ostaşi au depus jurămîntul de credință PatrieiCHIŞINĂU, 30 mai 2014 – Peste 500 de ostaşi, încorporaţi în Armata Naţională în anul curent, au depus, astăzi, jurămîntul militar, în cadrul unei ceremonii desfăşurate în Tabăra Militară 142 din garnizoana Chişinău.

Prezent la eveniment, ministrul Apărării, Valeriu Troenco, i-a felicitat pe cei 534 de ostaşi cu ocazia celui mai important eveniment din viaţa militarilor – depunerea Jurămîntului de credinţă Patriei – şi a apreciat prestaţia acestora în cadrul cursului de pregătire iniţială. „Am fost informat că ați ajuns să constituiţi o echipă sudată, iar spiritul de camaraderie v-a ajutat să însușiți noțiunile de bază și să faceți față provocărilor. Vreau să vă felicit pentru acest lucru şi vă solicit să vă continuaţi serviciul militar cu abnegaţie, responsabilitate, aşa cum o cer regulamentele militare”, a menţionat Valeriu Troenco.

La rîndul său, şeful Marelui Stat Major, comandantul Armatei Naţionale, colonelul Igor Gorgan, a spus că, după încheierea stagiului militar obligatoriu, ostaşii care vor dori să se angajeze pe bază de contract, sînt aşteptaţi în Armata Naţională.

La finalul ceremoniei, militarii în termen din Batalionul de Gardă al Armatei Naţionale au prezentat un program de exerciţii demonstrative de mînuire a armei.

După eveniment, soldaţii vor beneficia de patru zile de concediu, ulterior fiind repartizaţi în unităţile Armatei Naţionale pentru executarea serviciului militar în termen.

Serviciul militar în termen în Armata Naţională durează 12 luni.

Persoană de contact: 

lt.maj. Maria Aramă, tel: 079524616


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelaria.msm@army.md

Rețele de socializare