English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Perspectivele de colaborare moldo-poloneză discutate la Ministerul Apărării

Perspectivele de colaborare moldo-poloneză discutate la Ministerul ApărăriiChişinău, 30 mai 2014 – Aspectele cooperării bilaterale dintre Republica Moldova şi Polonia, în special în domeniul de apărare şi securitate, au fost discutate astăzi de ministrul Apărării, Valeriu Troenco, cu membrii asociaţiei generalilor în rezervă din Polonia, aflaţi într-o vizită, în perioada 29-30 mai curent, la Chişinău.

În cadrul întrevederii, Valeriu Troenco a remarcat nivelul avansat al colaborării dintre cele două ţări şi şi-a exprimat recunoştinţa pentru sprijinul constant acordat de către Polonia Republicii Moldova în parcursul european. Totodată, ministrul Apărării s-a arătat convins de perspectivele unei cooperări în domeniul militar, benefice pentru ambele părţi.

La rîndul său, preşedintele asociaţiei generalilor în rezervă din Polonia, generalul-maior Roman Harmoza, a declarat că organizaţia pe care o reprezintă are o experienţă vastă în domeniul de apărare şi este dispusă să ofere Armatei Naţionale sprijin în modernizarea învăţămîntului militar şi a altor sectoare prioritare pentru Ministerul Apărării.

Acordul privind colaborarea militară moldo-poloneză a fost semnat pe 27 octombrie 1998 la Varşovia.

Persoană de contact: 

lt.col. Diana Grădinaru, tel: 079704708


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelaria.msm@army.md

Rețele de socializare