English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Militarii moldoveni din KFOR execută misiuni de patrulare în munţi

Militarii moldoveni din KFOR execută misiuni de patrulare în munţiCHIŞINĂU, 2 iunie 2014 – Contingentul Armatei Naţionale, detaşat în operaţiunea de menţinere a păcii KFOR, execută misiuni de patrulare în munţii Maja Ljubenic şi Gubavac din Kosovo.

Potrivit comandantului contingentului, locotenent-colonelul Roman Ceban, militarii moldoveni, împreună cu cei italieni, efectuează patrulări la înălţimi între 1200 şi 1400 metri, cercetînd terenul în zona de responsabilitate, după punctele de coordonare, pe un itinerar de 15 kilometri. Totodată, pacificatorii moldoveni asigură paza obiectelor din aria de operaţii.

Sursa a specificat că anterior militarii au urmat, în baza „Camp Vilaggio Italia” din localitatea Pech, un curs de instruire privind menţinerea capacităţii de luptă şi de executare a misiunilor de reacţie rapidă şi control al mulţimii, cu implicarea helicopterelor şi a altor tipuri de tehnică specială.

Republica Moldova a detaşat în misiunea KFOR din Kosovo un contingent din 41 de militari, dintre care 33 infanterişti, șapte genişti şi un ofiţer de stat major. Militarii moldoveni s-au alăturat misiunii KFOR la 8 martie curent.

Persoană de contact: 

plutonier adjutant Vitalie Iovu, tel: 079175357


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelaria.msm@army.md

Rețele de socializare