English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Ataşat militar german în vizită la Ministerul Apărării

Ataşat militar german în vizită la Ministerul ApărăriiCHIŞINĂU, 2 iulie 2014 – Viceministrul Apărării, Aurel Fondos, a avut astăzi o întrevedere cu ataşatul militar al Republicii Federale Germania în Republica Moldova, cu sediul la Bucureşti, locotenent-colonelul Berthold Eisenreich.

Agenda discuţiilor a cuprins priorităţile Armatei Naţionale în contextul relaţiilor bilaterale cu partea germană, cu accent pe continuarea asistenţei în domeniul instruirii militare şi lingivistice a ofiţerilor moldoveni.

Aurel Fondos a remarcat aportul considerabil al Germaniei în modernizarea şi profesionalizarea Armatei Naţionale, în special în ceea ce priveşte pregătirea militarilor noştri pentru participare în misiuni internaţionale de menţinere a păcii, lucru care impulsionează relaţiile dintre cele două armate.

Locotenent-colonelul Berthold Eisenreich a apreciat înalt contribuţia semnificativă a Armatei Naţionale la menţinerea păcii şi stabilităţii în lume, prin detaşarea pacificatorilor moldoveni în Kosovo, precum şi a observatorilor militari în misiunile ONU din Africa. Oficialul german a menţionat că ţara sa va susţine în continuare reforma în sectorul de apărare din Moldova şi dezvoltarea învăţămîntului militar, prin oportunităţi de instruire în cadrul cursurilor de studiere a limbii germane şi alte cursuri de comandă.

Tot astăzi, locotenent-colonelul Berthold Eisenreich s-a întîlnit cu şeful Marelui Stat Major, comandantul Armatei Naţionale, colonelul Igor Gorgan, şi corpul de comandă al Armatei Naţionale. În cadrul întrevederii, părţile au discutat despre necesităţile logistice ale instituţiei militare, precum şi posibilităţile de pregătire a efectivului moldovenesc în şcolile militare germane.

Colaborarea moldo-germană în domeniul militar este asigurată prin Acordul interministerial de colaborare în domeniul apărării, semnat în martie 2003.

Persoană de contact: 

lt.maj. Maria Aramă, tel: 079524616


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelaria.msm@army.md

Rețele de socializare