English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Dialog moldo-georgian la Ministerul Apărării

Dialog moldo-georgian la Ministerul ApărăriiCHIŞINĂU, 18 iulie 2014 – Ministrul Apărării, Valeriu Troenco, a avut o întrevedere cu noul ambasador al Georgiei în Republica Moldova, Merab Antadze.

Valeriu Troenco l-a felicitat pe Merab Antadze cu ocazia numirii în funcţia de ambasador şi i-a urat succes pe perioada mandatului, exprimîndu-şi speranţa că acesta va contribui la intensificarea dialogului moldo-georgian pe toate domeniile, inclusiv cel militar.

„Georgia dispune de o vastă experienţă în construcţia şi reforma sectorului de securitate şi apărare, iată de ce consider oportună intensificarea dialogului dintre ministerul Apărării al Republicii Moldova şi cel al Georgiei, prin iniţierea unor programe avantajoase pentru ambele părţi”, a spus ministrul Apărării.

Merab Antadze a declarat că Georgia este un partener de încredere al Republicii Moldova, iar ministerele de resort vor putea să-şi extindă colaborarea bilaterală, odată cu semnarea Acordului de colaborare în domeniul militar.

Totodată, părţile s-au felicitat reciproc cu ocazia semnării de către Republica Moldova și Georgia a Acordului de Asociere cu UE, specificînd că ambele ţări au o şansă istorică de a face parte din marea familie europeană.

Persoană de contact: 

lt.col. Diana Grădinaru, tel: 079704708


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelaria.msm@army.md

Rețele de socializare