English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Conducerea Armatei Naţionale la sărbătoarea primului sunet

Conducerea Armatei Naţionale la sărbătoarea primului sunetCHIŞINĂU, 1 septembrie 2014 – Ministrul Apărării, Valeriu Troenco, şi viceministrul Apărării, Ana Vasilachi, au participat astăzi la sărbătoarea primului sunet, desfăşurată la gimnaziul „I. Boghiu” din comuna Coşcodeni, Sîngerei, şi, respectiv, gimnaziul „Salcia” din satul Salcia, Şoldăneşti.

La Coşcodeni, Valeriu Troenco i-a felicitat pe elevii care îşi fac studiile în instituţie, solicitîndu-le să înveţe cu responsabilitate şi dăruire, astfel încît să facă studii de calitate, care le vor deschide uşa spre un viitor prosper. „Voi sînteţi viitorul ţării noastre, de aceea vă îndemn să fiţi un exemplu pentru cei mai mici, să daţi dovadă de sîrguinţă, disciplină şi abnegaţie, pentru că doar tinerii studioşi reuşesc să înfrunte provocările vieţii şi să-şi construiască o carieră de succes”, le-a spus ministrul Apărării elevilor din Coşcodeni.

Valeriu Troenco le-a mulţumit învăţătorilor pentru profesionalism în comunicarea zilnică cu discipolii, specificînd că aceștia servesc drept reper moral pentru cei mici. „Vă mulţumim pentru competenţă şi perseverenţă, iscusinţa de a menţine interesul discipolilor dumneavoastră la nivel înalt pe tot parcursul studiilor. Pentru acest lucru, dar şi pentru faptul că, indiferent de provocările domeniului în care activaţi, reuşiţi să asiguraţi studii de calitate tinerei generaţii, meritaţi tot respectul”, a menţionat ministrul Apărării.

Prezentă la evenimentul din satul Salcia, Ana Vasilachi le-a urat elevilor gimnaziului din localitate succese la studii, specificînd că anume şcoala le va oferi cea mai importantă experienţă a vieţii, datorată muncii titanice a profesorilor, dar şi susţinerii pe care o au din partea părinţilor.

De menţionat că, astăzi, la careul solemn consacrat primului sunet au participat peste 350 de mii de elevi, dintre care 34 de mii au mers în clasa I.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Rețele de socializare