English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  MESAJUL ministrului Apărării Vitalie Marinuţa cu ocazia Zilei Memoriei

MESAJUL ministrului Apărării Vitalie Marinuţa cu ocazia Zilei Memoriei"Stimaţi participanţi ai conflictului armat pentru apărarea integrităţii teritoriale şi independenţei R. Moldova,

Comemorarea zilei de 2 martie marchează un episod dureros în istoria naţională, pe care conştiinţa publică şi memoria noastră colectivă nu trebuie nici să-l ascundă, nici să-l falsifice, nici să-i diminueze semnificaţiile.

În opinia mea, o naţiune care se respectă îşi cinsteşte şi îşi omagiază actele istorice şi pe făuritorii lor. Prin urmare, ziua de 2 martie, declarată la nivel de stat Ziua Memoriei celor căzuţi în conflictul armat pentru apărarea integrităţii teritoriale şi independenţei R. Moldova, trebuie să reprezinte un moment de reflecţie pentru noi toţi. Un moment de reflecţie şi un prilej de a medita asupra consecinţelor sale tragice, asupra noţiunii de patriotism şi devotamentului faţă de ţara şi poporul din care facem parte.

Comemorarea celor căzuţi în conflictul armat este de asemenea un tribut de recunoştinţă faţă de văduvele care şi-au pierdut soţii, precum şi participanţii care au supravieţuit în conflictul armat. În calitate de ministru al Apărării, vă asigur că veteranii conflictului armat şi văduvele celor care au căzut pe cîmpul de luptă vor găsi întotdeauna atenţia necesară din partea Ministerului Apărării.

Efectivul Armatei Naţionale îşi pleacă fruntea în memoria patrioţilor care au manifestat în condiţii nespus de grele bărbăţie şi curaj. Patriotismul înaintaşilor constituie o adevărată şcoală a vieţii pentru generaţia tînără, care are acum toate şansele de a prelua ştafeta de edificare a unui stat unitar şi democratic.

Mă închin în memoria celor căzuţi pe cîmpul de luptă, iar veteranilor conflictului armat pentru apărarea integrităţii teritoriale şi independenţei R. Moldova le doresc multă sănătate şi numai succese de acum înainte".


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelaria.msm@army.md

Rețele de socializare