English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Comandantul Armatei Naţionale efectuează o vizită în Afganistan

Comandantul Armatei Naţionale efectuează o vizită în Afganistan


CHIŞINĂU, Martie 17, 2011 - Şeful Marelui Stat Major, Comandantul Armatei Naţionale, generalul de brigadă Iurie Dominic, efectuează în perioada 16 - 20 martie o vizită de lucru în Afganistan.

Şeful secţiei cooperare militară din cadrul Marelui Stat Major, locotenent-colonelul Grigore Chirică, a comunicat că în perioada aflării în Afganistan, generalul Dominic va inspecta echipajele şi elicopterele Armatei Naţionale, aflate în misiune sub mandantul ONU în Kandahar.

Generalul Dominic este însoţit în această vizită de şeful Comandamentului Forţe Aeriene, colonel Vadim Cemîrtan. Cei doi oficiali militari vor efectua inclusiv o vizită de familiarizare în regiunea Ghor, unde se vor familiariza cu activitatea echipei de reconstrucţie civilă condusă de Lituania şi subunităţile militare lituaniene dislocate în oraşul Kandahar.

„Vizita are loc la invitaţia generalului-maior Arvydas Pocius, Comandantul Forţelor Armate ale Lituaniei. Arvydas Pocius va inspecta trupele lituaniene dislocate în teatrul de operaţii, iar vizita Comandantul Armatei Naţionale reprezintă o oportunitate de întrevedere şi dialog privind colaborarea dintre cele două armate pe segmentul apărării”, a relatat Grigore Chirică, care a precizat că pe agenda vizitei mai sînt incluse întrevederi cu administraţia locală şi reprezentanţi Statului Major al Forţei Internaţionale de Asistenţă pentru Securitate în Afganistan.

Începînd cu luna martie 2008 cinci elicoptere, iar din mai 2009, patru elicoptere ale Ministerului Apărării efectuează misiuni de transport personal şi asigurare logistică, în cadrul Misiunii de asistenţă ONU în Afganistan UNAMA (United Nations Assistance Mission in Afghanistan).

Misiunea principală a UNAMA este promovarea păcii şi stabilităţii în Afganistan prin concentrarea eforturilor comunităţii internaţionale împreună cu Guvernul Afganistanului în reconstrucţia ţării şi consolidarea păcii şi democraţiei.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelaria.msm@army.md

Rețele de socializare