English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Efectivul Armatei Naţionale va dona bani pentru sinistraţii din Japonia

Efectivul Armatei Naţionale va dona bani pentru sinistraţii din Japonia


CHIŞINĂU, Martie 17, 2011 - Ministrul Apărării Vitalie Marinuţa a adresat joi, 16 martie, un apel către efectivul Armatei Naţionale privind colectarea fondurilor pentru susţinerea sinistraţilor în legătură cu situaţia excepţională din Japonia.

Vitalie Marinuţa susţine că a adresat acest apel pentru a sensibiliza militarii şi angajaţii civili ai Armatei Naţionale cu privire la tragedia prin care trece Japonia. În acest context, ministrul Apărării a îndemnat efectivul să acorde un ajutor financiar benevol în mărimea unei zile de serviciu din salariul de funcţie.

„În această perioadă grea pentru poporul nipon, vă îndemn să fim mărinimoşi şi să contribuim în măsura posibilităţilor pentru susţinerea sinistraţilor şi victimelor seismului şi al tsunamiului care au lovit nord-estul Japoniei. Este un gest de solidaritate pe care îl putem face cu toţii împreună pentru poporul Japoniei, care şi-a manifestat întotdeauna sprijinul faţă de Guvernul R. Moldova”, se arată în mesajul adresat de ministrul Vitalie Marinuţa.

De menţionat că în şedinţa de Guvern din 16 martie, membrii cabinetului de miniştri au aprobat alocarea unui milion de lei pentru lichidarea consecinţelor dezastrelor naturale din Japonia.

Bilanţul oficial preliminar al victimelor din Japonia este de circa 5300 de morţi, peste 4000 de persoane dispărute şi în jur de 1800 de răniţi.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelaria.msm@army.md

Rețele de socializare