English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Cercetări ştiinţifice în comun cu Şcoala Navală de studii post-universitare din Monterey, California

Cercetări ştiinţifice în comun cu Şcoala Navală de studii post-universitare din Monterey, CaliforniaCHIŞINĂU, Martie 24, 2011 - Şcoala Navală de studii post-universitare din Monterey, California, şi Academia Militară "Alexandru cel Bun" vor încheia în viitorul apropiat un acord de colaborare în domeniul cercetărilor ştiinţifice.

Aspecte ale acordului de colaborare au fost discutate în cadrul vizitei experţilor de la Şcoala Navală de studii post-universitare din Monterey, domnii Alan Howard şi Alex Bordetsky, care a avut loc în perioada 22-24 martie curent. Programul vizitei a inclus întîlnirea experţilor străini cu cercetătorii ştiinţifici din cadrul Academiei Militare şi Academiei de Ştiinţă din Moldova în scopul identificării şi iniţierii unor proiecte în comun cu Şcoala Navală de studii post-universitare din Monterey.

Potrivit domnului Alex Bordetsky, proiectele care urmează să fie lansate vor viza domeniile cercetărilor tehnologice şi a sistemelor dirijate, iar în cadrul conceptului de cercetarea de laborator de la distanţă vor fi implicaţi şi studenţii militari începînd cu luna iunie curent.

În luna aprilie, o delegaţie de cercetători din cadrul Academiei Militare urmează să efectueze o vizită la Şcoala Navală de studii post-universitare din Monterey, California, pentru stabilirea ariei de colaborare între cele două instituţii.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelaria.msm@army.md

Rețele de socializare