English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Doi soldaţi din Cimişlia şi Glodeni au primit concedii pentru reuşita la trageri

Doi soldaţi din Cimişlia şi Glodeni au primit concedii pentru reuşita la trageriCHIŞINĂU, Aprilie 01, 2011 - Ministrul Apărării Vitalie Marinuţa a cerut comandamentului Brigăzii „Ştefan cel Mare” să stimuleze cu concedii la baştină soldaţii care s-au remarcat vineri, 1 aprilie, la tragerile de luptă în componenţa plutonului desfăşurate la Baza militară de instruire Bulboaca.

Pentru reuşita înaltă la tragerile de luptă din aruncătorul de grenade, soldatul Ion Belicescu, din satul Batîr, raionul Cimişlia, a obţinut 10 zile de concediu la baştină. Un concediu similar i-a fost acordat soldatului Alexandru Gerep. Infanteristul este originar din satul Ustia, raionul Glodeni şi s-a remarcat la tragerile de luptă de pe maşina blindată în calitate de ochitor-operator. 

Ministrul Apărării a asistat la tragerile de luptă din poligonul Bulboaca şi a lăsat să se înţeleagă că este satisfăcut de pregătirea militară a soldaţilor. Vitalie Marinuţa a urmărit îndeaproape felul cum aproximativ 100 de soldaţi încorporaţi în toamna anului 2010, au efectuat trageri din maşinile blindate, tunuri, mitraliere şi alt armament de infanterie. 

„Îi felicit pe soldaţii implicaţi în exerciţiu pentru măiestria lor la tragerile în ţintă. Soldaţii Brigăzii „Ştefan cel Mare” au demonstrat că au însuşit arta militară şi că instruirea pe care au primit-o din partea comandanţilor a fost eficientă”, a declarat ministrul Apărării. „Deşi nu tot efectivul s-a evidenţiat prin precizie la nimicirea ţintelor, calificativul obţinut per ansamblu de plutonul de tragere a fost bună”. 

Colonelul Igor Gadîrcă, şeful statului major al Comandamentului Forţe Terestre, a menţionat că tragerile de luptă în componenţa plutonului se desfăşoară după etapa de instruire individuală a soldaţilor şi instruirea militară în componenţa grupelor. Gadîrcă a precizat că exerciţiile de acest gen au loc bianual şi fac parte din programul de pregătire al forţelor terestre.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelaria.msm@army.md

Rețele de socializare