English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Ambasador englez în vizită la Ministerul Apărării

Ambasador englez în vizită la Ministerul ApărăriiCHIŞINĂU, Aprilie 12, 2011 - Ministrul Apărării Vitalie Marinuţa a avut o întrevedere cu E.S. domnul Shannon Keith, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în Republica Moldova.

Potrivit locotenent-colonelului Vlad Ababii, şeful Direcţiei politică de apărare şi planificarea apărării, întrevederea s-a axat pe analiza activităţilor principale în domeniul cooperării militare moldo-britanice. 

În opinia ministrului Apărării, colaborarea cu partenerii englezi permite militarilor Armatei Naţionale realizarea prevederilor reformei militare îndreptate spre optimizarea şi modernizarea instituţiilor militare a statului, partea moldovenească fiind cointeresată de dezvoltarea acestor relaţii de cooperare şi în viitor. În acest context, ministrul Vitalie Marinuţa a reiterat poziţia conducerii Republicii Moldova pentru integrarea ţării în Uniunea Europeană şi a mulţumit diplomatului englez pentru asistenţa consultativă a echipei de experţi britanici, acordată Republicii Moldova la implementarea Analizei Strategice a Apărării (ASA) şi cooperarea în acest domeniu. 

La rîndul său, nivelul înalt al colaborării bilaterale a fost apreciat şi de ambasadorul Keith, care a dat asigurări că ţara sa susţine în continuare procesul de integrare europeană a Republicii Moldova şi rămîne un partener credibil pe viitor. Totodată, partea britanică va continua asistenţa în domeniul ASA, deoarece rolul Analizei Strategice a Apărării este o condiţie esenţială pentru succesul reformei militare.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelaria.msm@army.md

Rețele de socializare