English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Oficiali britanici, la Ministerul Apărării

Oficiali britanici, la Ministerul ApărăriiCHIŞINĂU, 19 iunie 2019 — Secretarul general de stat, Radu Burduja, a avut astăzi o întrevedere cu reprezentantul Academiei de Apărare din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei Nord, locotenent-colonel Jonathan Dowd.

Discuţiile, la care a fost prezent şi ataşatul britanic al Apărării, comandantul de escadrilă Rob Hall, au vizat aspectele organizatorice ale Cursului în domeniul managementului apărării în contextul securităţii globale (Managing Defence in the Wider Security Context Course/ MDWSCC), care va fi organizat în comun cu Ministerul Apărării al Marii Britanii (UK) la Chişinău, în perioada 9-25 septembrie curent.

Militarii britanici s-au întâlnit şi cu şefii direcţiilor politică de apărare şi planificare a apărării, cooperare internaţională, planificare strategică, implicaţi în procesul de planificare a cursului.

Cursul în domeniul managementului apărării în contextul securităţii globale va fi organizat, în premieră, în Republica Moldova. Instruirea va cuprinde şapte module, care stau la baza sistemului naţional de apărare cum ar fi: gestionarea sistemului de securitate şi apărare, elaborarea politicilor, strategiilor, precum şi transformarea apărării şi a managementul apărării.

Potrivit şefului Direcţiei Politică de Apărare şi Planificare a Apărării, colonel Gheorghe Oarza, activitatea va contribui la aprofundarea relaţiilor de colaborare cu Ministerul Apărării al Marii Britanii şi asigură schimbul de experienţă în domeniul securităţii şi apărării, precum şi creşterea interoperabilităţii cu partenerii externi.

Cursul este destinat personalului din sistemul de apărare şi reprezentanţilor instituţiilor guvernamentale, care ocupă funcţii de conducere şi care sunt antrenate în procesul de luare a deciziilor privind implementarea politicilor de securitate şi apărare.

Activitatea respectivă este inclusă în Planul bilateral de cooperare moldo-britanică pentru anul 2019, precum şi în Planul de activitate externă al Ministerului Apărării şi Armatei Naţionale pentru anul curent.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Rețele de socializare