English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Ministrul Apărării s-a întâlnit cu ambasadoarea Austriei la Chişinău

Ministrul Apărării s-a întâlnit cu ambasadoarea Austriei la ChişinăuCHIŞINĂU, 1 iulie 2019 — Ministrul Apărării Pavel Voicu a avut o întrevedere cu ambasadoarea Austriei la Chişinău, Christine Freilinger.

Discuţiile dintre oficiali au vizat colaborarea dintre armata Republicii Moldova şi cea a Austriei, realizată prin intermediul OSCE, în cadrul unor proiecte care au ca obiectiv eficientizarea managementului stocurilor de muniţii din depozitele Armatei Naţionale şi instruirea personalului.

Pavel Voicu a apreciat contribuţia Austriei, în calitate de ţară lider a grupului multinaţional de instructori în domeniul Armelor Mici şi Armamentului Uşor, Muniţii Convenţionale (SALW) la pregătirea a peste o sută de reprezentanţi ai Armatei Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Justiţiei şi Serviciului de Informaţii şi Securitate.

De asemenea, ministrul Apărării a mulţumit şi pentru cele 2 seturi mobile de analiză şi testare a pulberelor şi încărcăturilor propulsive a muniţiilor (QPAK-13), donate Armatei Naţionale de Austria, Suedia, Germania şi Elveţia în 2017.

La întrevedere a fost prezent şi ataşatutul militar al Austriei, colonel Erich Simbuerger, care se află la final de mandat. Cu această ocazie, ministrul Voicu i-a mulţumit pentru implicare în realizarea proiectelor şi i-a urat succes în activitatea ulterioară.

La final, oficialii au convenit asupra consolidării relaţiilor de colaborare pe segmentul militar între Republica Moldova şi Austria.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Rețele de socializare