English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Întrevedere moldo-germană la Ministerul Apărării

Întrevedere moldo-germană la Ministerul ApărăriiCHIŞINĂU, 3 iulie 2019 — Ministrul Apărării Pavel Voicu a avut astăzi o întrevedere cu ambasadoarea Republicii Federale Germania în ţara noastră, Angela Ganninger, la eveniment fiind prezent şi ataşatul german al apărării cu sediul la Bucureşti, locotenent-colonel Christian Ziese.

Cooperarea militară dintre cele două ţări şi perspectivele de impulsionare a acesteia au constituit principalele subiecte de discuţii dintre oficiali.

Pavel Voicu a menţionat, în cadrul discuţiilor, că dezvoltarea, consolidarea și modernizarea sistemului național de apărare constituie priorităţile sale în calitate de ministru al Apărării.

Totodată, ministrul Voicu a mulţumit Guvernului german pentru asistenţa oferită în instruirea şi pregătirea efectivului militar şi civil, în instituţiile de profil din Germania, consolidarea capabilităţilor Armatei Naţionale, cu accent pe transportarea, păstrarea în siguranţă a mărfurilor periculoase, inclusiv a muniţiilor, acordarea sprijinului în realizarea proiectelor în domeniul medicinii militare şi dezvoltarea capabilităţilor Centrului de armament şi muniţii al Armatei Naţionale.

Ministrul Apărării s-a referit, de asemenea, la donaţia a cinci unităţi de tehnică specială destinate transportării materialelor periculoase, precum şi la contribuţia Germaniei în cadrul proiectului NATO/Parteneriat pentru Pace privind distrugerea pesticidelor şi produselor chimice din Republica Moldova.

La rândul său, ambasadoarea Angela Ganninger l-a asigurat pe ministrul Apărării că Germania este disponibilă să ofere asistenţă pentru dezvoltarea şi modernizarea instituţiei de apărare a Republicii Moldova.

Colaborarea moldo-germană în domeniul militar a demarat în martie 2003, odată cu semnarea Acordului interministerial de colaborare în domeniul apărării.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Rețele de socializare