English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Colaborare bilaterală între Armata Naţională şi Garda Naţională a Carolinei de Nord

Colaborare bilaterală între Armata Naţională şi Garda Naţională a Carolinei de NordCHIŞINĂU, Iunie 23, 2011 – Ministrul Apărării Vitalie Marinuţa a avut o întrevedere de lucru, astăzi, 23 iunie, cu domnul general-maior Gregory Lusk, comandantul Gărzii Naţionale a Carolinei de Nord, SUA.

Dialogul oficialilor s-a axat pe evaluarea stadiului actual al cooperării Armatei Naţionale cu Garda Naţională a statului Carolina de Nord şi au fost stabilite direcţiile prioritare de colaborare în viitor, fiind remarcat caracterul dinamic şi multidimensional al colaborării dintre ambele structuri.

În cadrul întrevederii ministrul apărării Vitalie Marinuţa a menţionat despre obiectivul executivului de la Chişinău de a oferi cetăţenilor moldoveni o guvernare democratică, bazată pe supremaţia legii, după modelul occidental.

Referindu-se la segmentul militar, Marinuţa a menţionat că: ”Pentru noi este importantă continuarea proceselor de reformă, impulsionarea desfăşurării Analizei Strategice a Apărării, dar şi alte proiecte care se regăsesc pe agenda instituţiei militare moldoveneşti”.

La rîndul său, general-maior Lusk a declarat că Armata Naţională a înregistrat progrese la mai multe capitole în timp foarte scurt şi că acest proces ar trebui să continue, în condiţiile în care instituţia militară moldovenească are tot sprijinul şi asistenţa necesară în exterior. Moldova s-a angajat să devină o ţară democratică, care să contribuie la promovarea păcii şi securităţii în lume.

În timpul aflării în Republica Moldova delegaţia americană se va informa despre activitatea unor unităţi militare din Armata Naţională, precum va vizita şi familiariza cu infrastructura Bazei militare de instruire Bulboacă.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelaria.msm@army.md

Rețele de socializare