English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  În cadrul campaniei de recrutare în Forţele Armate vor fi încorporaţi 1840 tineri

În cadrul campaniei de recrutare în Forţele Armate vor fi încorporaţi 1840 tineri


CHIŞINĂU, Iulie 12 - Astăzi, 12 iulie, în unităţile militare ale Armatei Naţionale vor fi încorporaţi circa 265 de tineri. Încorporarea cetăţenilor în serviciul militar se efectuează pe etape, conform graficului elaborat de Ministerul Apărării, coordonat cu Serviciul Grăniceri şi Trupele de Carabinieri.

Potrivit colonelului Eduard Ohladciuc şef J 1, Direcţie personal, Marele Stat Major al Armatei Naţionale, ieri, 11 iulie, a demarat etapa a doua de recrutare, în Armata Naţională fiind încorporaţi 454 persoane.

Conform planului de încorporare din primăvara anului 2011, perioada aprilie-iulie, în componentele Forţelor Armate vor fi încorporaţi 1840 de persoane. Cei mai mulţi recruţi sînt predestinaţi unităţilor Armatei Naţionale – 1114, în subdiviziunile Trupelor de Carabinieri vor fi încorporaţi 570, iar în cele ale Serviciului de Grăniceri - 186 de tineri. În lunile mai şi iunie numărul de recruţi predestinaţi pentru Serviciul Grăniceri şi Trupele de Carabinieri a fost îndeplinit în volum deplin.

Ohladciuc a menţionat că termenul de încorporare a fost extins la propunerea Ministerului Apărării deoarece, din cauza timpului limitat, comisiile medico-militare raionale nu reuşeau să finalizeze examinarea medicală a recruţilor, precum şi să desfăşoare examene medicale complexe şi alte controale necesare. Astfel, extinderea perioadei de încorporare permite examinarea medicală mai calitativă a recruţilor, precum şi o instruire mai bună a acestora.

Sursa citată a specificat că în perioada de recrutare sînt planificate şi desfăşurate multiple acţiuni menite să contribuie la desfăşurarea cu succes a încorporării, printre care tradiţionalele activităţi cu genericul „Ziua recrutului”, „Ziua Uşilor deschise”, jocurile militar-sportive „Pe meleagurile natale”, etc.

Totodată, Ministerul Apărării a iniţiat pe parcursul perioadei aprilie-iulie, linia fierbinte la tel: 25-23-23.

În primăvara anului 2010 în serviciul militar activ în Forţele Armate au fost recrutaţi 2605 de tineri.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelaria.msm@army.md

Rețele de socializare