English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Vlad Filat s-a familiarizat cu pregătirea efectivelor Armatei Naţionale pentru parada din 27 august

Vlad Filat s-a familiarizat cu pregătirea efectivelor Armatei Naţionale pentru parada din 27 augustCHIŞINĂU, 15 iulie – Ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, i-a prezentat astăzi Prim-ministrului Vlad Filat tehnica militară din dotarea Armatei Naţionale, care va participa la parada militară din 27 august, consacrată aniversării a XX-a de la proclamarea Independenţei Republicii Moldova.

În timpul demonstraţiei, şeful cabinetului de miniştri a fost informat că la parada militară vor fi antrenate 65 unităţi de tehnică – maşini blindate de tip BTR-80, BRDM - 2, 2S9 Nona, autoturisme de teren şi de bord, etc., precum şi sisteme de armament – aruncătoare de mine, tunuri antitanc,sisteme antiaeriene, etc.

În timpul aflării sale în tabăra militară 142, Vlad Filat a făcut cunoştinţă şi cu modul în care efectivul, implicat în paradă, se antrenează pentru defilare în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Prim-ministrul Vlad Filat a felicitat conducerea Ministerului Apărării pentru gradul înalt de pregătire al militarilor şi a tehnicii, exprimîndu-şi încrederea că parada va fi organizată la cel mai înalt nivel. „Cei 20 ani de Independenţă, pe care-i vom marca la 27 august, constituie un motiv de mîndrie pentru tot poporul Republicii Moldova. Parada respectivă este una necesară şi nu ţine doar de simbolism. Sîntem un stat, care trebuie să aibă întreaga atributică, inclusiv şi această paradă militară ", a spus Vlad Filat.

Guvernul Republicii Moldova a alocat peste 9,4 mln lei pentru organizarea şi desfăşurarea paradei militare, la care vor participa 1528 de persoane din cadrul Armatei Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne şi Serviciul Grăniceri.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Rețele de socializare