English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Reprezentanţii Tiraspolului încearcă să inducă în eroare CUC

Reprezentanţii Tiraspolului încearcă să inducă în eroare CUC


În şedinţa Comisiei Unificate de Control (CUC) din 14 iulie s-a luat act doar de planul de acţiuni ce vizează aniversarea a 19-a de la a introducerea forţelor de menţinere a păcii. Cele şapte rapoarte restante ale Comandamentului Militar Unificat au fost transferate pentru şedinţa viitoare.

Polemici aprinse s-au dat în jurul subiectului ce viza modelul unei diplome unice a forţelor de menţinere a păcii. Delegaţia noastră a insistat şi în continuare asupra variantei propuse de reprezentantul ucrainean (pe diplomă fiind postat doar drapelul albastru al pacificatorilor). Delegaţia transnistreană şi-a menţinut poziţia de a posta drapelele tuturor subiecţilor implicaţi în procesul de pacificare.

Reieşind din faptul că încă nu este determinat statutul raioanelor de est ale Republicii Moldova, membrii delegaţiei noastre şi-au exprimat dezacordul de a posta un drapel nerecunoscut, menţionînd că postarea acestuia ar însemna şi subminarea statalităţii ţării noastre, cît şi susţinerea indirectă a forţelor secesioniste.

Ca rezultat delegaţia transnistreană a înmînat celorlalţi membri CUC o adresarea, menţionînd că îşi exprimă regretul în legătură cu faptul că membrii CUC din partea organelor constituţionale ale Republicii Moldova nu sunt de acord să posteze pe diploma comună drapelul „statutului transnistrean”, fapt ce constituie o măsură de întărire a încrederii între cele două maluri ale Nistrului.

Sergiu Golovaci, co-preşedinte interimar al CUC din partea organelor constituţionale ale Republicii Moldova a menţionat că tendinţa delegaţiei regiunii transnistrene de a politiza problemele Zonei de Securitate este inacceptabilă.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelaria.msm@army.md

Rețele de socializare