English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Concurenţă acerbă pentru admiterea în Academia Militară

Concurenţă acerbă pentru admiterea în Academia MilitarăCHIŞINĂU, Iulie 27, 2011 – Ministrul Apărării Vitalie Marinuţa a asistat miercuri, 27 iulie, la examenele de admitere în Academia Militară „Alexandru cel Bun” din Chişinău, care se desfăşoară în perioada 25 - 29 iulie.

Circa 200 tineri din Moldova care îşi doresc să devină studenţi militari şi viitori ofiţeri ai Armatei Naţionale au susţinut două examene de admitere. Este vorba despre un test de inteligenţă şi un test la pregătirea fizică.

Comandantul Academiei Militare, colonelul Mihail Bucliş, a comunicat că Academia Militară a scos la concurs 100 de locuri, în condiţiile în care pentru susţinerea probelor de admitere au fost admişi 175 de persoane.

Bucliş a specificat că testul de inteligenţă conţine 60 de întrebări din diverse domenii, iar candidaţii au o oră la dispoziţie. În acest răstimp, aceştia trebuie să răspundă la 20 de întrebări de logică, 10 întrebări la limba română, 10 - matematică, 10 – fizică şi alte 10 întrebări la istorie.

Totodată, pentru examenul la pregătirea fizică tinerii au susţinut trei probe. Este vorba despre alergări pe distanţa de 100 metri, tracţiuni în braţe la bara fixă şi o cursă de anduranţă pe distanţa de 1000 metri.

Concursul de admitere în Academia Militară „Alexandru cel Bun” este organizat pentru domeniul general de studii “militărie”, la specialităţile – infanterie, artilerie, transmisiuni.

Durata studiilor în Academia Militară este de patru ani, iar studenţii se află la întreţinerea deplină a statului: cazarea, hrana şi echipamentul militar sînt gratuite.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Rețele de socializare