English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Ministrul Apărării salută raporturile reciproc avantajoase cu CIOR

Ministrul Apărării salută raporturile reciproc avantajoase cu CIORCHIŞINĂU, Iulie 28, 2011 – Ministrul Apărării Vitalie Marinuţa a primit joi, 28 iulie, la sediul Ministerului Apărării, o delegaţie a Confederaţiei internaţionale a ofiţerilor în rezervă (CIOR), organizaţie non-politică şi non-profit, care reprezintă interesele a peste 1,3 milioane de rezervişti din 36 naţiuni.

În cadrul întrevederii cu ministrul Apărării, Jon Erling Tenvik, preşedintele CIOR şi colonelul (r) Gerard Dreville, directorul Academiei Lingvistice CIOR, au trecut în revistă activităţile desfăşurate de CIOR pe parcursul anului în curs şi priorităţile organizaţiei pentru viitor.

În acest context, Jon Erling Tenvik a subliniat dinamică progresivă a conlucrării cu Federaţia Asociaţiilor de Rezervişti şi Veterani (FARV) a Forţelor Armate din R. Moldova, condusă de colonelul (r) Tudor Samoilenco. Preşedintele CIOR a afirmat că datorită cooperării cu FARV s-au identificat posibilităţi de organizare în premieră în R. Moldova a unui curs intensiv cu durata de două săptămîni pentru militarii trecuţi în rezervă.

Totodată, directorul Academiei Lingvistice CIOR, Gerard Dreville, a apreciat înalt efortul Ministerului Apărării în dezvoltarea abilităţilor lingvistice a militarilor Armatei Naţionale. Acesta a remarcat că dotarea cu echipament a Centrului Lingvistic din cadrul Academiei Militare „Alexandru cel Bun” corespunde standardelor europene, iar administrarea testelor STANAG, denotă calitatea profesională a instructorilor militari.

La rîndul său, Vitalie Marinuţa a salutat organizarea instruirii lingvistice pentru militarii în rezervă din R. Moldova şi a subliniat că instruirea lingvistică este una din cele mai importante priorităţi în formarea şi dezvoltarea personalului militar. În finalul întîlnirii, ministrul Apărării şi reprezentanţii CIOR au apreciat oportunitatea de a schimba opinii şi s-au pronunţat pentru promovarea raporturilor bilaterale reciproc avantajoase.

De remarcat faptul că CIOR a fost fondată în 1948 de către asociaţiile de ofiţeri în rezervă din Belgia, Franţa şi Olanda. Misiunea CIOR este de a consolida colaborarea cu organizaţiile şi instituţiile de apărare naţională şi dezvolta pregătirea profesională a rezerviştilor forţelor armate.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelaria.msm@army.md

Rețele de socializare