English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Orheienii primii la spartachiadă

Orheienii primii la spartachiadăCHIŞINĂU, August 24, 2011 - Trei echipe de recruţi din raioanele Ungheni, Orhei şi Cahul au concurat în perioada 22 şi 23 august 2011, pentru ocuparea locurilor de frunte în cadrul etapei finale a Spartachiadei republicane a jocurilor militar-sportive „Pe meleagurile natale” la Baza de Instruire militară Bulboaca.

Vitalie Marinuţa, ministru Apărării, a declarat că: „Este importantă participarea tinerilor la competiţiile militar sportive şi dorinţa de a cunoaşte tradiţiile naţionale, dar şi arta militară. În apropierea Zilei Independenţei, desfăşurarea acestei activităţi este un semnal pozitiv transmis de Armata Naţională societăţii. Dragostea faţă de neam şi patrie trebuie cultivată de mici, iar Armata Naţională depune eforturi maxime în acest sens”.

Potrivit colonelului Eduard Ohladciuc, şef J 1, Direcţie personal, scopul acestor activităţi este educaţia militar patriotică a recruţilor, pregătirea tinerilor pentru îndeplinirea serviciului militar în rîndurile Forţelor Armate ale Republicii Moldova, totodată, promovarea imaginii Armatei Naţionale în societate.

În programul spartachiadei au fost incluse probele sportive de alergare la 100 şi 1000 m, aruncarea grenadei, trageri din puşca pneumatică şi a otgonului, ridicarea halterei şi victorina de inteligenţă.

La ceremonia de închidere a jocurilor militar-sportive au fost invitaţi viceprim-ministrul, Mihail Moldovanu, Vitalie Marinuţa ministrul Apărării, oaspeţi de la Ministerele Educaţiei şi a Tineretului şi sportului.

Spiritul competiţiei s-a încins la ultimile probe din concurs: tragerea otgonului, ştafeta militară, trecerea echipelor cu pas de defilare şi cîntec.

Generalizarea rezultatelor au repartizat locurile în felul următor: pe locul întîi s-au situat tinerii din Centrul Militar teritorial Orhei, locul doi a revenit echipei de recruţi din Centrul Militar teritorial Ungheni, iar pe locul trei s-au clasat recruţii din Cahul.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelaria.msm@army.md

Rețele de socializare