English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Antrenament final în PMAN

Antrenament final în PMANCHIŞINĂU, August 24, 2011 – Preşedintele interimar Marian Lupu a asistat la antrenamentul final pentru parada militară, consacrată jubileului de 20 de ani de la proclamarea independenţei Republicii Moldova.

Şeful interimar al statului a monitorizat antrenamentul de la tribuna centrală împreună cu miniştrii instituţiilor de forţă. Marian Lupu s-a arătat mulţumit de prestaţia militarilor şi a spus că pregătirile pentru eveniment sînt gata în proporţie de 90 la sută.

La rîndul său, ministrul Apărării Vitalie Marinuţa a declarat că este mîndru de nivelul de pregătire al militarilor Armatei Naţionale şi că la Ziua Independenţei vom avea un eveniment organizat perfect.

La antrenamentul final desfăşurat în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN) au participat peste 1000 de militari ai Armatei Naţionale, 400 de angajaţi MAI şi 120 de grăniceri.

La 27 august pe piaţa Marii Adunări Naţionale vor defila 12 formaţii de militari reprezentînd toate componentele Forţelor Armate. Primele vor defila formaţiunile pedestre ale Forţelor Armate, apoi coloanele tehnicii militare moderne de luptă. De menţionat că la parada militară vor fi antrenate 65 de unităţi de tehnică din dotarea Armatei Naţionale.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelaria.msm@army.md

Rețele de socializare