English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Preşedinţii de raioane mobilizaţi la poligon

Preşedinţii de raioane mobilizaţi la poligonCHIŞINĂU, Octombrie 28, 2011 – Ministerul Apărării a convocat preşedinţii din toate raioanele republicii la un exerciţiu de mobilizare a rezerviştilor desfăşurat vineri, 28 octombrie, la Baza militară de instruire Bulboaca.

În cadrul exerciţiului, cei 35 de conducătorii ai autorităţilor publice locale au efectuat trageri de luptă din armamentul din infanterie. Totodată, aceştia avut posibilitatea să conducă tehnica auto şi blindată pe tancodromul poligonului.

Ministrul Apărării Vitalie Marinuţa a declarat că este bucuros că preşedinţii de raioane au dat curs invitaţiei şi s-au prezentat organizat la acest exerciţiu de mobilizare.

„Exerciţiul în cauză reprezintă o experienţă inedită pentru preşedinţii de raioane, deoarece foarte mulţi dintre ei n-au îndeplinit în trecut serviciul militar, iar acum au posibilitatea să înveţe lucruri noi”, a afirmat ministrul Apărării. „Totodată, această întîlnire ne-a dat posibilitatea să discutăm despre procesul de încorporare în Forţele Armate şi să găsim soluţii la probleme existente în acest domeniu”, a specificat Vitalie Marinuţa.

Preşedinţii de raioane s-au arătat încîntaţi de prezenţa lor în poligonul militar şi au recunoscut că este pentru prima dată cînd au fost convocaţi împreună de un minister din cadrul Guvernului R. Moldova.

„Iniţiativa Ministerului Apărării este foarte salutabilă. Am simţit într-adevăr mîndria de a purta uniforma militară şi am văzut cu ochii proprii că instruirea în Armata Naţională se face ca la carte”, a afirmat preşedintele raionului Căuşeni, Ilie Gluh. „Este o experienţă unică şi din acest punct de vedere consider că tinerii care sînt recrutaţi timp de un an de zile în armată cu siguranţă vor avea ce învăţa de la ofiţerii Armatei Naţionale şi vor deveni mai pregătiţi atît fizic, cît şi moral pentru viaţa de mai departe”, a accentuat Ilie Gluh.

În cadrul evenimentului, preşedinţii de raioane au fost familiarizaţi inclusiv cu baza materială de instrucţie, tehnica militară, armamentul şi infrastructura Bazei de instrucţie Bulboaca. Aceştia au vizitat cazarma şi blocurile de instrucţie, iar în finalul exerciţiului de mobilizare au avut parte de un prînz ostăşesc pregătit de bucătarii Brigăzii „Ştefan cel mare” din Chişinău.

De menţionat că exerciţiile de mobilizare cu participarea autorităţilor publice centrale şi locale, precum şi rezerviştii din rezerva activă au loc bianual şi fac parte din programul de pregătire a rezervei de cadre aprobată de Guvernul R. Moldova în anul 2010.

Scopul exerciţiului este verificarea cunoştinţelor şi deprinderilor rezerviştilor la mobilizare, inclusiv prin antrenarea în acţiuni practice de mînuire a armamentului şi tehnicii din dotarea Armatei Naţionale.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelaria.msm@army.md

Rețele de socializare