English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Sprijin, acceptare, dragoste şi respect

Sprijin, acceptare, dragoste şi respectCHIŞINĂU, Decembrie 1, 2011 – Copiii cu nevoi speciale ai militarilor și angajaților civili ai Armatei Naționale au vizionat joi, 1 decembrie, spectacolul „Motanul încălţat”, prezentat de artişii teatrului „Licurici” din Chişinău.

Evenimentul a fost organizat de Ministerul Apărării în legătură cu Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități, marcată tradiţional în luna decembrie. Copiii au mers la spectacol însoţiţi de părinţii lor şi ministrul Apărării Vitalie Marinuţa, care le-a oferit în dimineaţa zilei cadouri şi dulciuri din partea Ministerului Apărării.

De asemenea, în incinta Casei Centrale a Armatei, artiştii amatori au prezentat pentru copiii cu nevoi speciale un program artistic cu cîntece, dansuri şi bufoni. Totodată, în legătură cu Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități, ministrul Apărării a acordat ajutoare materiale militarilor și angajaților civili ai Armatei Naționale, care au la întreținere copii cu nevoi speciale.

Ministrul Apărării a remarcat că respectarea drepturilor fundamentale ale persoanelor cu nevoi speciale nu se realizează numai prin politici şi reforme, dar prin sprijin, acceptare, dragoste şi respect.

„Prin activităţile pe care le-am organizat astăzi, ne-am propus să oferim copiilor cu nevoi speciale posibilitatea de a descoperi lumea care-i înconjoară şi de a se bucura împreună cu părinţii lor de clipe mai frumoase”, a subliniat Vitalie Marinuţa.

De menţionat că în acest an Ministerul Apărării a distribuit ajutoare umanitare pentru 40 de familii în care sînt crescuţi copiii cu nevoi speciale. Activitatea organizată de Ministerul Apărării face parte din programul de acţiuni privind asigurarea protecţiei sociale a angajaţilor Armatei Naţionale.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelaria.msm@army.md

Rețele de socializare