English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Infocentru  Instituții  Muzeul Armatei
ContacteLegislațieInstituțiiÎntreprinderi de statInformație utilăPrevenirea CorupțieiAchiziții publiceCarierăTeste de verificareLink-uri utileProtecția datelor cu caracter personal

Muzeul Armatei


Misiunea


Muzeul Armatei este o instituţie cultural-ştiinţifică care are misiunea de a colecta, conserva şi valorifica bunurile cultural-istorice şi a reflecta prin intermediul pieselor muzeale evoluţia artei militare naţionale.

 

Organizarea activităţii Muzeului Armatei


Patrimoniul muzeului şi expoziţiile organizate în cadrul instituţiei este constituit din fonduri care provin din investigaţii, săpături arheologice şi donaţii particulare.

 
Expoziţia muzeului este dispusă cronologic în patru săli: sala consacrată epocii Antice şi Medievale, sala Epocii Moderne, Războiul II Mondial şi sala Armatei Naţionale.
 
Colecţiile de armament sînt aşezate în săli din punct de vedere tematic bazat pe criterii evolutive. Instituţia mai dispune de o expoziţie de tehnică militară şi armament în aer liber.
 
În anul 2004, ca o filială a Muzeului Armatei, în localitatea Şerpeni, pe malul Nistrului, a fost reconstruit şi inaugurat oficial Complexul memorial „Capul de pod Şerpeni”, dedicat Operaţiei Iaşi – Chişinău.
 
Din anul 1999, instituţia, în colaborare cu Asociaţia de Istorie Militară, editează revista ştiinţifică „Cohorta”,revistă de istorie militară, în care sînt publicate articole cu tematică militară de către colaboratorii muzeului, oamenii de ştiinţă de la diverse instituţii de profil din ţară şi de peste hotare. În cadrul muzeului se editează monografii şi alte materiale publicistice şi ştiinţifice.
 
Muzeul Armatei este un centru prestigios de ştiinţă şi cultură care organizează expoziţii temporare, simpozioane, sesiuni, conferinţe tematice, etc.

 

© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelaria.msm@army.md

Rețele de socializare