English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Infocentru  Instituții  Centrul de medicină preventivă
ContacteLegislațieInstituțiiÎntreprinderi de statInformație utilăPrevenirea CorupțieiAchiziții publiceCarierăTeste de verificareLink-uri utile

Centrul de medicină preventivă

Misiunea


Centrul de medicină preventivă este o instituţie medico-militară specializată, acreditată de către Consiliul Naţional de Evaluare şi Acreditare în Sănătate, care are misiunea de a efectua supravegherea sănătăţii publice de stat şi supravegherea sanitar-veterinară de stat la obiectivele unităţilor militare ale Armatei Naţionale şi ale instituţiilor Ministerului Apărării.

 

Organizarea activităţii Centrului de medicină preventivă


Centrul de medicină preventivă efectuează investigaţii instrumentale şi de laborator sanitaro-igienic, şi sanitar-veterinar, şi înaintează propuneri pentru îmbunătăţirea condiţiilor de alimentaţie, cazare, şi activitate a militarilor. Centrul supraveghează circa 300 obiective militare, iar cu scop profilactic şi pentru determinarea microorganismelor patogene, în laboratorul bacteriologic al Centrului sînt efectuate anual circa 15.000 de investigaţii.

 
În componenţa instituţiei intră un grup mobil de supraveghere a sănătăţii publice şi supraveghere sanitar-veterinară pentru zonele afectate de calamităţi naturale şi tehnogene.

© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Rețele de socializare