English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Marele Stat Major  Comandamente  Comandamentul Forţe Terestre

Comandamentul Forţe Terestre

Misiunea


 
Comandamentul Forţe Terestre, în calitate de organ central de conducere militară cu forţele şi capacităţile desemnate, are misiunea de a organiza, dezvolta şi pregăti unităţile forţelor terestre pentru operaţiile militare, cu caracter terestru, pe timp de pace, în situaţii de criză şi război. 

Colonel Mihail Bucliș, telefon de contact 022 25-20-95, mihail.buclis@army.md

 

Organizarea activităţii Comandamentului Forţe Terestre


 
Comandamentul Forţe Terestre participă la lupta armată pentru apărarea ţării, promovează interesele Republicii Moldova privind pacea şi stabilitatea regională, astfel contribuind la asigurarea securităţii Republicii Moldova pe timp de pace. Totodată, Comandamentul susţine instituţiile statului şi a autorităţilor locale în caz de situaţii excepţionale, organizează pregătirea forţelor şi mijloacelor din subordine pentru executarea misiunilor încredinţate în timpul acţiunilor militare şi asigură planificarea şi conducerea acţiunilor militare, cu forţele şi mijloacele avute la dispoziţie.
 
În componenţa Comandamentului Forţe Terestre intră unităţi de luptă (Brigada “Moldova”, Brigada “Ştefan cel Mare”, Brigada “Dacia” şi Batalionul 22 de menţinere a păcii) şi unităţi de asigurare de luptă (Divizionul artilerie, Batalionul de gardă, Batalionul geniu, Centrul topografic militar).

© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Rețele de socializare