English
 Romana
Ministerul Apararii
Home  Newsroom  News  Președintele Nicolae Timofti a participat la ceremonia dedicată aniversării a 23 de ani de la crearea Armatei Naționale

Președintele Nicolae Timofti a participat la ceremonia dedicată aniversării a 23 de ani de la crearea Armatei NaționaleÎn cadrul unui ceremonial militar, după primirea raportului din partea comandantului Armatei Naționale, generalul de brigadă Igor Gorgan, președintele Nicolae Timofti, în calitate de Comandant Suprem al Armatei, însoțit de ministrul Apărării, Valeriu Troenco, a trecut în revistă trupele aliniate pe platoul din fața Ministerului Apărării.

Șeful statului a adresat felicitări militarilor care își servesc în prezent Patria, precum și celor care și-au făcut datoria profesională militară.

Nicolae Timofti a rostit un discurs în care a arătat că aniversarea Zilei Armatei Naționale se desfășoară pe fundalul degradării climatului de securitate din regiune.

„Evoluțiile primejdioase din Ucraina ne confirmă încă odată necesitatea unei armate bine pregătite în plan profesional, gata să facă față oricăror pericole externe. Această situație ne determină să formulăm noi exigențe față de pregătirea profesională a componentelor Forțelor Armate. Este de-a dreptul crucială importanța creării unor structuri de forță care să corespundă necesităților şi cerințelor noului mediu de securitate”, a declarat președintele țării.

Nicolae Timofti a salutat schimbările produse în ultima perioadă în Armata Națională, în cadrul căreia se desfășoară un amplu proces de consolidare a capacităților de exercitare a misiunilor constituționale.

Șeful statului a apreciat prestația militarilor moldoveni care participă în diverse misiuni și operații la nivel internațional.

Președintele țării a pledat pentru continuarea procesului de profesionalizare a armatei în vederea transformării acesteia într-o instituție modernă a unui stat cu aspirații europene.

„În calitatea mea de Comandant Suprem al Forţelor Armate voi susține şi în continuare eforturile de transformare a Armatei Naționale într-o structură capabilă să execute misiunile de apărare a statului. Armata Națională trebuie să continue reformele pentru a face un salt calitativ semnificativ spre profesionalizare. Va trebui ca şi în continuare să investim în pregătirea profesională, echipament şi

tehnica de luptă, precum și în protecția socială a militarilor. Însă toate acestea presupun din partea Dumneavoastră un grad înalt de profesionalism și multă disciplină”, a spus Nicolae Timofti.

Serviciul de presă al Președinției Republicii Moldova

2 septembrie 2014


© 2011 Ministry of Defense.
All rights reserved.

Resources

Ministry of Defense

e-mail: cancelariama@army.gov.md

General Staff

e-mail: cancelaria.msm@army.md

Social Media