English
 Romana
Ministerul Apararii
Home  Newsroom  News  Mesajul comandantului Armatei Naţionale, generalul de brigadă Igor Gorgan, cu ocazia aniversării a XXIII-a de la formarea Armatei Naţionale

Mesajul comandantului Armatei Naţionale, generalul de brigadă Igor Gorgan, cu ocazia aniversării a XXIII-a de la formarea Armatei Naţionale


Domnilor generali, ofiţeri, subofiţeri, sergenţi, soldaţi şi studenţi, stimaţi angajaţi civili!

Astăzi afirmăm cu certitudine că Armata Naţională a devenit un atribut firesc al statului și că ea îşi îndeplineşte cu cinste misiunile constituţionale. Noi, militarii, am demonstrat nu o singură dată că sîntem capabili să îndeplinim orice misiune încredinţată de către conducerea statului.

Participînd la exerciţii multinaţionale şi la operaţiuni de menţinere a păcii, militarii moldoveni au dat dovadă de înalt profesionalism și au promovat, astfel, buna imagine a Republicii Moldova peste hotare. În actualul context internaţional, participarea noastră la misiunea KFOR şi la alte misiuni sub egida ONU şi OSCE constituie principalul argument că Moldova este gata să răspundă prompt şi cu demnitate unor decizii ale comunităţii internaţionale, oriunde o va cere situaţia.

Domnilor militari!

În calitate de şef al Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, comandant al Armatei Naţionale, sînt convins că acţiunile întreprinse, în ultimul timp, pentru consolidarea eforturilor tuturor structurilor Ministerului Apărării şi ale Marelui Stat Major, comandamentelor Armatei Naţionale şi ale unităţilor militare, asigură o eficienţă mai înaltă pregătirii de luptă şi dezvoltării capabilităţilor necesare pentru misiunile determinate de legislaţia naţională. Astfel, contribuim la dezvoltarea sistemului de apărare a ţării şi la prosperarea ei.

Stimaţi colegi!

Cu prilejul Zilei Armatei Naţionale, vă adresez cele mai calde felicitări şi urări de bine. Vă urez performanţe, succese și noi realizări în activitatea dumneavoastră de zi cu zi!

La mulţi ani, Armata Naţională!


© 2011 Ministry of Defense.
All rights reserved.

Resources

Ministry of Defense

e-mail: cancelariama@army.gov.md

General Staff

e-mail: cancelaria.msm@army.md

Social Media