English
 Romana
Ministerul Apararii
Home  Newsroom  News  Asistență medicală americană pentru Armata Națională

Asistență medicală americană pentru Armata NaționalăCHIŞINĂU, 16 septembrie 2014 – Guvernul Statelor Unite ale Americii a oferit Armatei Naţionale un lot de bunuri materiale medico-sanitare, în valoare de circa 364 mii de dolari SUA, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Spitalul Clinic Militar Central din Chișinău.

Prezent la eveniment, ambasadorul SUA în Republica Moldova, William Moser, a declarat că lotul de echipament medical reprezintă un cadou din partea poporului american. „Sperăm că acest echipament medical va fi folosit în mod corespunzător și va contribui la îmbunătățirea îngrijirii medicale a cetățenilor Republicii Moldova”, a menţionat William Moser.

Viceministrul Apărării, Ana Vasilachi, a mulţumit Guvernului SUA, specificînd că donaţia oferită constituie un suport real pentru Armata Națională. „Datorită sprijinului constant acordat de partenerii americani, instituţiile medico-militare ale Ministerului Apărării sînt mai dotate și, astfel, dispun de condiţii mai bune pentru acordarea asistenţei medicale efectivului de militari și civili,” a specificat Ana Vasilachi.

Potrivit şefului Serviciului Medical al Armatei Naționale, locotenent-colonel Sergiu Cîrlan, lotul constă din instalații stomatologice, aparate pentru sala de urgență, precum și alte bunuri materiale pentru îngrijirea bolnavilor din unitățile militare.

Sursa a specificat că donaţia face parte dintr-un proiect amplu moldo-american cu genericul „Profilaxia HIV/SIDA şi tuberculozei în Armata Naţională” desfăşurat în trei etape.


© 2011 Ministry of Defense.
All rights reserved.

Resources

Ministry of Defense

e-mail: cancelariama@army.gov.md

General Staff

e-mail: cancelaria.msm@army.md

Social Media