English
 Romana
Ministerul Apararii
Home  Newsroom  News  Infanteriştii din Cahul au executat trageri de luptă (Video)

Infanteriştii din Cahul au executat trageri de luptă (Video)Chişinău, 25 septembrie 2014 – Militarii Brigăzii de infanterie motorizată „Dacia” din municipiul Cahul au executat trageri de luptă, în cadrul unui exerciţiu tactic, desfășurat la Centrul de instruire al unității.

Potrivit comandantului Brigăzii „Dacia”, colonelul Valeriu Chilaru, exerciţiul a inclus pregătirea efectivului de militari în termen şi pe contract la șase puncte de instruire, acţiuni ce au finalizat cu trageri de luptă. Comandantul interimar al Comandamentului Forţe Terestre, colonelul Iurie Bruma, a specificat că în cadrul aplicaţiilor, militarii au efectuat trageri din tunuri MT-12, AG-7, ZU-23-2, mitralierele de pe maşinile de luptă TAB-71M şi armament uşor de infanterie. Aceeaşi sursă a mai menţionat că exerciţiul tactic a reunit 216 militari şi 30 de maşini de luptă de tip MTLB, BRDM-2 9P148 „Concurs”, MTLB-U etc.

În cadru exerciţiului a fost desfăşurată şi revista de front cu verificarea tehnicii din dotare, inspectată de şeful Marelui Stat Major, comandantul Armatei Naţionale, generalul de brigadă Igor Gorgan.

Generalul de brigadă Igor Gorgan a verificat starea tehnică a maşinilor de lupta şi sistemelor de artilerie, menţionînd contribuţia efectivului implicat în restabilirea şi întreţinerea acestora. Comandantul Armatei Naţionale a apreciat pozitiv gradul de pregătire a militarilor în termen, care după doar două luni de stagiu militar iniţial au reuşit performanţe la nimicirea ţintelor din poligon.

Aplicaţiile militare de la centrul de instruire al Brigăzii „Dacia” au fost organizate în contextul planului de instruire al Armatei Naţionale şi au avut ca scop evaluarea capacităţilor şi deprinderilor practice ale efectivului din cadrul unităţilor militare.


© 2011 Ministry of Defense.
All rights reserved.

Resources

Ministry of Defense

e-mail: cancelariama@army.gov.md

General Staff

e-mail: cancelaria.msm@army.md

Social Media