Nota informativa
cu privire la conditiile de admitere in Academia Militara
”West Point” si Academia Militara a Fortelor Aeriene din SUA in anul 2012


1. Cerintele:

La concursul de admitere in institutiile de invatamint militar se pot inscrie si participa cetatenii Republicii Moldova, care opteaza pentru cariera militara, in corespundere cu conditiile, dupa cum urmeaza.

a) candidatii trebuie sa aiba cel putin 18 si 23 de ani neimpliniti la data de 01 iulie 2012.

b) candidatul nu trebuie sa fie casatorit (insarcinat) sau sa aiba o obligatie fata de intretinerea a unuia sau mai multor copii.

c) sa fie absolvent cel putin a uneia din institutiile de invatamint liceal sau a unei scoli de rang mai inalt.

2. Calificarile Academice Generale:

Toate cerintele academice trebuie sa fie echivalate celor din Statele Unite, transcriptele dosarelor absolventilor liceelor sau a unei scoli de rang mai inalt vor fi trimise la Directia management resurse umane a Ministerului Apararii. Dosarele absolventilor liceelor vor fi examinate amanuntit, iar un indicator puternic a competentilor academice este rangul candidatului in clasa. Candidatul trebuie sa posede cunostinte de limba engleza pentru a face fata cerintelor de instruire la nivel de colegiu. Candidatul trebuie sa fi studiat programul echivalent liceului si anume Matematica – Algebra, Geometria Plana si Trigonometrie.

Testul standard academic necesar:

Toti candidatii trebuie sa sustina Testul de Aptitudini Scolar (SAT) sau American College Test (ACT) pina la 1 ianuarie 2012. Rezultatele testelor vor fi trimise direct in adresa Oficiului atasatului militar al apararii SUA la Chisinau.

Costul testului verbal si matematica – 71 $ (din cont propriu).

Media scorului SAT pentru candidatii internationali admisi la Academia Militara in anul curent a fost de 526 puncte din 700 pentru testul verbal si 675 puncte la matematica din 700.

Toti candidatii trebuie sa trimita rezultatele testului de limba engleza (TOEFL) ca parte componenta a cererii. Media scorului TOEFL pentru candidatii internationali admisi la Academia Militara in anul 2010 a fost de 98 puncte din 120.

Costul testului TOEFL – 160 $ (din cont propriu).

Sustinerea testelor (TOEFL si SAT) se efectueaza in cadrul centrelor specializate din R. Moldova. Cheltuielile pentru sustinerea testelor nu vor fi rambursate de catre Ministerul Apararii sau partea americana, indiferent de admiterea sau neadmiterea in institutia respectiva.

Aptitudinea fizica: Conditia fizica buna si rezistenta sunt necesare pentru absolvirea cu succes a Programului de educatie fizica si a Programului Militar in cadrul Academiei Militare. Toti candidatii vor fi testati la pregatirea fizica de catre Ministerul Apararii la data stabilita ulterior.

Nominalizari:

a. Numar: Fiecarei tari selectate i se permite de a nominaliza de la 1 la 6 candidati care vor pretinde la admiterea in Academia Militara pe care o vor absolvi in 2016. Candidatii vor fi competitiv selectati dintre acei calificati ca fiind cei mai buni. Nici o tara nu poate avea mai mult de 3 candidati inrolati in acelasi timp.

b. Nominalizarile candidatilor internationali trebuie sa fie transmise oficial, de catre Ministerul Apararii catre Ambasadorul Americii la Chisinau, care la rindul sau va indica acordul in vederea nominalizarilor si prin intermediul atasatului militar al apararii vor transmite informatia direct catre Directorul responsabil de admitere la Academia Militara.

Dosarele pot fi depuse la Ministerul Apararii pina la 1 noiembrie 2011.

Informatii utile la adresele: www.usma.edu , http://www.academyadmissions.com/

Date de contact: Maior Veaceslav Donica, Directia management resurse umane Ministerul Apararii al Republicii Moldova.

Tel. +373-22-252166
Mob. +373-79772060
Fax. +373-22-252457

email: veaceslav.donica@army.md sau veaceslav.donica@gmail.com