English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Generalul Cutie în vizită la Iavorov

Generalul Cutie în vizită la Iavorov„Armata Naţională este unul dintre cei mai buni ambasadori ai Republicii Moldova peste hotare. Iar prestaţia bună a dumneavoastră manifestată în cadrul Exerciţiului multinaţional „Rapid Trident 2011”, vorbeşte despre profesionalismul militarilor moldoveni”. Declaraţia a fost făcută de generalul Igor Cutie, comandantul Comandamentului Forţe Terestre al Armatei Naţionale, în cadrul activităţii dedicate reprezentanţilor eşaloanelor superioare ale ţărilor participante la exerciţiul multinaţional „Rapid Trident 2011” care s-a desfăşurat la 28 iulie, la centrul de instruire „Iavorov”, Ucraina.

Cu această ocazie, generalul Igor Cutie s-a întîlnit cu militarii Armatei Naţionale şi s-a familiarizat cu condiţiile lor de trai şi activitate. Generalul Cutie a ţinut să mulţumească efectivului pentru prestaţia în cadrul exerciţiului „Rapid Trident 2011”, îndemnîndu-i la ambiţie şi mai mult curaj. „Vă doresc succes şi în săptămînă următoare a aplicaţiilor şi să demonstraţi cele mai bune calităţi ale militarului moldovean”, a zis generalul Cutie.

În cadrul vizitei oficiale la Iavorov, generalul Cutie s-a întîlnit cu general - colonel Ghenadii Vorobiev, comandantul fortelor terestre al armatei ucrainene şi cu locotenent-general Mark Hertling, comandantul armatei americane în Europa. Hertling a apreciat prestaţia militarilor moldoveni în cadrul aplicaţiei, menţionînd că : ” armata moldovenească este bine pregătită, îi urmăresc des şi pot să le dau doar note bune”. În acelaşi context, Herting a zis că intenţionează să facă o vizită în Republica Moldova pentru a face cunoştinţă cu modul de pregătire a militarilor noştri.

Pe agenda activităţilor s-a inclus desfăşurarea unui briefing de familiarizare cu conceptul exerciţiului „Rapid Trident 2011”, vizita la Academia Forţelor Terestre din Lvov, precum şi demonstrarea unor exerciţii tactice în poligonul „Iavorov”.

Totodată, pentru presa locală şi internaţională, militarii moldoveni au demonstrat acţiuni la punctul de control şi trecere şi un exerciţiu tactic din noul armament din dotarea armatei ucrainene – sistemul „Miles”, care funcţionează pe baza impulsurilor laser. În afară de aceasta, militarii Batalionului cu Destinaţie Specială au efectuat desantări de la înălţimea de 600 metri din aeronava IL – 76. Paraşutiştii Armatei Naţionale au fost decoraţi cu insigna de paraşutist al Regimentului 80 independent de trupe aeropurtate.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Rețele de socializare