English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Militarii din brigada „Dacia” au desfăşurat aplicații demonstrative

Militarii din brigada „Dacia” au desfăşurat aplicații demonstrativeCHIŞINĂU, 30 aprilie 2014 - Militarii brigăzii de infanterie motorizată „Dacia” din Cahul au desfăşurat, ieri, aplicaţii demonstrative, la Centrul de instruire al unităţii militare.

Potrivit şefului statului major al batalionului de infanterie din cadrul brigăzii, căpitan Ion Baicu, aplicațiile, care au durat două săptămîni, au inclus pregătirea tehnicii companiei de infanterie, antrenarea efectivului la pregătirea de luptă şi executarea tragerilor de luptă din armamentul de infanterie.

Ministrul Apărării, Valeriu Troenco, prezent la eveniment, s-a arătat mulţumit de rezultatele aplicaţiilor militare. „Este important că tehnica a fost readusă la condiţiile de luptă normală, armamentul şi echipamentul corespund cerinţelor, iar pregătirea de luptă pe care au demonstrat-o mecanicii, comandanţii maşinilor de luptă, comandanţii de subdiviziuni a permis ca sarcina stabilită de comandament să fie îndeplinită”, a spus Valeriu Troenco.

Evenimentul, organizat în conformitate cu planul pregătirii de luptă, a avut drept scop evaluarea cunoştinţelor efectivului în termen şi prin contract, cu implicarea tehnicii din dotarea companiei infanterie motorizată.

Totodată, ministrul Apărării a înmânat unui grup de militari distincţii ale Armatei Naţionale și diplome de merit pentru rezultatele obţinute în procesul pregătirii de luptă şi disciplină militară.

Valeriu Troenco a verificat dotarea brigăzii „Dacia” și s-a documentat cu procesul de instruire, dar și cu problemele din unitatea militară de la Cahul.

Persoană de contact: 

lt.col. Diana Grădinaru, tel: 079704708


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelaria.msm@army.md

Rețele de socializare