English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Ostaşii din Hînceşti vizitaţi de autorităţi şi părinţi

Ostaşii din Hînceşti vizitaţi de autorităţi şi părinţiCHIŞINĂU, Noiembrie 8, 2011 – Preşedintele raionului Hînceşti Grigore Cobzac şi un grup de părinţi ai căror feciori îndeplinesc serviciul militar în Armata Naţională, au efectuat în premieră marţi, 8 noiembrie, o vizită de familiarizare în Brigada de infanterie motorizată „Ştefan cel Mare” din Chişinău.

Oaspeţii s-au familiarizat cu infrastructura, blocurile de instrucţie, cazarma militară, sălile de sport, biserica şi cantina Brigăzii „Ştefan cel Mare”. Totodată, preşedintele raionului Hînceşti şi părinţii soldaţilor originari din acest raion, s-au documentat din prima sursă cu condiţiile de trai şi pregătire militară în această unitate.

Preşedintele raionului Hînceşti a declarat că a purtat o discuţie foarte sinceră cu tinerii din raionul Hînceşti încorporaţi în Brigada „Ştefan cel Mare” şi că a rămas satisfăcut de această vizită de familiarizare.

„Împreună cu părinţii soldaţilor care m-au însoţit astăzi, am fost curioşi să aflăm despre greutăţile cu care se confruntă tinerii din raionul Hînceşti în perioada stagiului militar şi dacă există relaţii neregulamentare între soldaţi. Am fost bucuroşi să constatăm că tinerii noştri nu s-au ciocnit cu probleme de acest gen. Soldaţii ne-au spus în schimb că au un colectiv foarte bun, iar de cînd au venit în armată au devenit mai ordonaţi şi disciplinaţi”, a accentuat Grigore Cobzac.

„De asemenea, i-am întrebat pe tinerii noştri dacă au obţinut deja o profesie militară şi dacă sînt luate în calcul capacităţile lor profesionale, obţinute înainte de armată. Am vrut să ştim dacă au posibilitatea să comunice cu părinţii şi cum se odihnesc în timpul liber”, a subliniat Grigore Cobzac, care a dăruit unităţii militare un televizor, iar soldaţilor le-a adus fructe şi dulciuri. „Consider că am avut o comunicare foarte bună şi mulţumesc comandamentului militar pentru deschiderea demonstrată”.

De menţionat că vizita preşedintelui raionului Hînceşti în Brigada „Ştefan cel Mare” a avut loc ca urmare a întîlnirii ministrului Apărării Vitalie Marinuţa cu preşedinţii din toate raioanele republicii, în cadrul căreia părţile au convenit să intensifice comunicarea şi colaborarea reciprocă.

În prezent în Brigada de infanterie motorizată „Ştefan cel Mare” din Chişinău îndeplinesc serviciul militar în termen 12 soldaţi originari din raionul Hînceşti.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelaria.msm@army.md

Rețele de socializare