English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Militarii din brigada „Dacia” – cei mai buni la „Patrula militară”

Militarii din brigada „Dacia” – cei mai buni la „Patrula militară”CHIŞINĂU, 18 septembrie, 2013 — Militarii Brigăzii „Dacia” din oraşul Cahul au cîştigat Cupa Comandantului Armatei Naţionale la „Patrula militară”. Competiţiile militar-sportive s-au desfăşurat la Baza de instruire Bulboaca, în perioada 16-18 septembrie curent.

Infanteriştii din Brigada 3 au împărţit podiumul de premiere cu militarii din Batalionul cu Destinaţie Specială „Fulger”, care s-au clasat pe locul doi, iar militarilor din Brigada „Ştefan cel Mare” din Chişinău le-a revenit locul trei.

Potrivit şefului serviciului pregătire fizică şi sport al Armatei Naţionale, locotenent-colonelul Vasile Olednic, la competiţie au participat 11 echipe, formate din cîte şase militari, care au concurat, pe un traseu de circa 10 km, la probe, cum ar fi trecerea pistei cu obstacole şi pe o porţiune de teren contaminată, aruncarea grenadei de mînă, ştafeta militară, trageri de luptă şi orientarea pe teren.

Prezent la festivitatea de premiere, şeful Marelui Stat Major, comandatul Armatei Naţionale, colonelul Igor Gorgan, a felicitat învingătorii pentru prestaţia bună. „Rezultatele obţinute de către militari au demonstrat că tradiţia competiţiilor trebuie continuată şi dezvoltată în Armata Naţională, întrucît acestea promovează modul sănătos de viaţă, dezvoltarea aptitudinilor fizice ale militarilor şi menţinerea spiritului de echipă”, a precizat colonelul Gorgan.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: aparat@army.md

Marele Stat Major

e-mail: secretariat@army.md

Rețele de socializare