English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Sistemul logistic al Armatei Naţionale evaluat de experţi internaţionali

Sistemul logistic al Armatei Naţionale evaluat de experţi internaţionali



Chişinău, 22 octombrie 2013 — O delegaţie de experţi în logistică, din 10 state membre ale Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), se află într-o vizită de lucru la Ministerul Apărării, în perioada 21-25 octombrie.

Potrivit locţiitorului şefului Marelui Stat Major al Armatei Naţionale pentru asigurarea resurselor, colonelul Andrei Şarban, scopul vizitei este evaluarea sistemului logistic al Armatei Naţionale, perspectivele de dezvoltare, precum şi examinarea unor posibilităţi de acordare a asistenţei logistice din partea NATO Armatei Naţionale a Republicii Moldova.

Colonelul Şarban a specificat că delegaţia de experţi NATO, condusă de şeful Diviziunii politici pentru logistică a Secretariatului General al NATO, Bruno Cantin, se află în ţara noastră în legătură cu decizia luată de Secretariatul Internaţional NATO de a acorda asistenţă logistică Armatei Naţionale.

La rîndul său, Bruno Cantin a menţionat că logistica este un element esenţial pentru funcţionarea eficientă a unei armate. Iată de ce este important ca acestui domeniu să i se acorde atenţia necesară. „Sîntem aici pentru a identifica principalele probleme şi necesităţi ale logisticii Armatei Naţionale ca, ulterior, să venim cu soluţii şi asistenţă pentru îmbunătăţirea acestui sector”, a spus şeful delegaţiei de experţi NATO.

În cadrul evenimentului, logisticienii din Germania, Marea Britanie, SUA, Franţa, Canada, Olanda, România, Polonia şi Cehia au abordat teme actuale din domeniul logistic, cu accent pe principii şi politici NATO, interoperabilitatea ofiţerilor de logistică în operaţiuni multinaţionale, cu utilizarea procedurilor de planificare NATO.

Republica Moldova este parte a Parteneriatului pentru Pace din anul 1994. Parteneriatul pentru Pace (PfP) este principalul mecanism de realizare în practică a legăturilor pe probleme de securitate între Alianţă şi partenerii săi, precum şi de creştere a interoperabilităţii între parteneri şi NATO.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: [email protected]

Marele Stat Major

e-mail: [email protected]

Rețele de socializare